fbpx Skip to main content
Akihito sushi nieuws

Duurzaamheid als kernwaarde

By June 5, 2023No Comments

In een tijd waarin duurzaamheid het gespreksonderwerp is, streeft Akihito Sushi ernaar om niet alleen een positieve impact te hebben op onze gewaardeerde klanten, maar ook op onze leef omgeving. Deze toewijding aan duurzaamheid is een korte opwelling geweest of heel oppervlakkig; zo zijn wij gestart 10 jaar geleden, en ondertussen een onderdeel van onze genen en bedrijfsvoering, verweven in alle aspecten van de dagelijkse werkzaamheden.

Door het gebruik van ecologische verpakkingen voor al onze etenswaren is een van de eerste punten waarop we onze winst proberen te pakken. Onze verpakkingen zijn allemaal gemaakt van hernieuwbare bronnen en volledig recyclebaar. Ze zijn ontworpen om de impact op ons milieu tot een zo laag mogelijke niveau te beperken. Hierdoor vermindert niet alleen de hoeveelheid plastic afval die wij elke dag onbewust weggooien, maar bieden we onze klanten ook de mogelijkheid via ons om een meer eco-vriendelijkere keuze te kunnen maken.

We zijn niet gestopt bij de verpakkingen die we gebruiken, het gaat verder dan alleen dit. Iedereen moet erkennen dat voedselverspilling een groot probleem is. Wij hebben daarom op dit gebied ook maatregelen genomen om onze impact te minimaliseren. Een van de manieren waarop we dit doen, is door samen te werken met “Too Good To Go”. Aan het einde van elke dag wanneer onze shift af loopt, bieden we alle overgebleven sushi aan tegen symbolische prijs. Dit initiatief draagt niet alleen bij aan het verminderen van voedselverspilling, maar biedt ook onze klanten de mogelijkheid om heerlijke sushi te krijgen tegen een lagere prijs. Tuurlijk is het niet hetzelfde als dat je zelf zou bestellen maar het is een mogelijkheid die word geboden. Het is een win-win situatie die onze klanten waarde biedt en bijdraagt aan onze duurzaamheid doelstellingen.

Als laatste punt maar zeker niet de minste, streven we ernaar om zo efficiƫnt mogelijk in te kopen en onze bedrijfsprocessen zo in te richten dat verspilling in alle fasen van onze bedrijfsvoering wordt geminimaliseerd. Dit is niet alleen economisch gezien een noodzaak maar speelt ook mee met de nutteloze verspilling die hieruit voortvloeit. Van de selectie van onze leveranciers tot het beheer van onze voorraad, elk aspect van onze bedrijfsvoering is doordrenkt met het principe van duurzaamheid.

Bij Akihito Sushi is duurzaamheid geen ondergeschoven kindje; het is namelijk juist een integraal onderdeel van wie we zijn. We zijn er trots op dat we een bedrijf zijn dat niet alleen heerlijke sushi aanbiedt, maar ook onze planeet respecteert en beschermt. Althans dit tracht te bewerkstelligen, met vallen en opstaan. We zijn zullen dit nu en voor in de toekomst zeker doorzetten, om door te gaan met het zoeken naar nieuwe manieren om onze impact op de omgeving te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschap en onze directe leefomgeving.

Leave a Reply